SLUŽBY REALITNEJ KANCELÁRIE SA OPLATIA (ČASŤ 1.)

3 augusta, 2020

Stojíte pred kúpou alebo predajom nehnuteľnosti, no stále váhate či sa oplatí využiť služby realitnej kancelárie? „Tak zbytočne vyhodené peniaze, za niečo, čo dokážem aj sám.“ Realitná kancelária vám môže skutočne pomôcť, najmä vtedy ak nie ste doma v právnych záležitostiach. Vtedy sa môže naozaj oplatiť zveriť všetky náležitosti týkajúce sa predaja alebo kúpy nehnuteľnosti do rúk realitnej kancelárie. Dôležité však je zamerať sa na realitnú kanceláriu, ktorá ponúka komplexné služby.

V čom spočíva výhoda spolupráce

Zmyslom práce realitných kancelárií nie je len priviesť kupujúceho, či nájsť nehnuteľnosť a vypracovať kúpne zmluvy. Realitná kancelária by sa mala postarať aj o bezpečnosť a ochranu vášho majetku či finančných prostriedkov vynaložených na sprostredkovanie kúpy, predaja alebo prenájmu. Mala by vám teda ušetriť čas, energiu a náklady, postarať sa o vyriešenie prípadných nezrovnalostí, ktoré môžu v procese nastať, vybaviť všetky formality, ktoré nie sú tak jednoduché, ako sa na prvý pohľad môžu zdať.   

Kompletný právny servis

Právne náležitosti spojené s kúpou, predajom či prenájmom nehnuteľností môžu pre vás predstavovať zbytočne veľkú záťaž a stratu času. Najmä ak ich riešite vo vlastnej réžii alebo sa spoľahnete na realitné kancelárie, ktoré nevedia garantovať kvalitu právnych služieb. Vyberte si takú realitnú kanceláriu, ktorá sa postará o vypracovanie kompletnej dokumentácie vrátane rezervačnej, kúpnej zmluvy spolu s návrhom na vklad do katastra nehnuteľností. Rovnako by mala zabezpečiť všetky zmluvy týkajúce sa prevodu nehnuteľností, a to s maximálnou odbornosťou a právnou zárukou.  

Poradenstvo pri financovaní

Dostupné financovanie je často jeden z najdôležitejších faktorov pri rozhodovaní o kúpe nehnuteľnosti. Ak má však realitná kancelária tím účtovníkov, daňových poradcov či hypotekárnych špecialistov dokáže vám poskytnúť finančné poradenstvo a pomoc pri hľadaní najvýhodnejšieho spôsobu financovania pri kúpe vašej nehnuteľnosti. Pomocnú ruku vám podá aj pri vybavovaní hypotekárnych a spotrebných úverov.

Výhody využitia služieb finančných poradcov:

  • získate ponuky najvýhodnejších úverov, ktoré sú momentálne k dispozícii na finančnom trhu
  • obdržíte kompletnú finančnú analýzu o svojich možnostiach a o preplatenosti daného úveru po dobu splatnosti úveru
  • môžete využiť konzultácie ohľadom financovania
  • budú vám poskytnuté vhodné  riešenia pre poistenie nehnuteľnosti
  • môžete využiť možnosť vypracovania  návrhu na životné poistenie
  • získať môžete aj ponuky na poistenie úveru proti strate zamestnania, smrti alebo trvalej invalidity, a pod.

Každý sme odborník na niečo iné. Niekto sa dokonale vyzná v tom, ako správne plombovať zuby, my sa dokonale vyznáme v tom, ako rýchlo a efektívne predať alebo prenajať vašu nehnuteľnosť. Určite by sme si netrúfli chytiť do rúk vŕtačku. Preto ak si ani vy netrúfate na predaj alebo kúpu nehnuteľnosti, obráťte sa na nás. Radi vám pomôžeme.